Mammas Fisk med curry

Ingredienser: 300 gr Fiskfilé (ex torsk, sej eller kolja) , en halv lök, 2 små röda äpplen, curry, 2-3 tomater. persilja.

Hacka löken.

Tag en kastrull, lägg i smör och curry. Låt löken stekas mjuk i smöret med curryn utan att få färg.

Skala äpplet och skär i en halvcentimeters skivor  (tag inte det innersta på äpplet). Lägg äppelskivorna över lökfräset (bara ett lager).

Lägg på fisken. Salta och peppra på fisken. (används färsk fisk så häll i lite vatten)

Skiva 2-3 tomater i en halv centimeters skivor. Lägg tomatskivorna över fisk och lökfräs. Ett lager räcker.

Strö över persilja (fryst, färsk eller frystorkad). Låt grytan puttra under lock. När tomaterna är genomkokta är fisken klar.

Serveras med kokt potatis, ris eller nudlar

Se alla recept under fisk ->